Zbavila jsem se většiny obalů ve skříni. Zbytky potravin, které jsem dřív nakoupila v obalu a ještě jsme je nesnědli, jsem přesypala do prázdných sklenic.
Na fotkách je porovnání obsahu naší jídelní skříně s rozdílem necelé tři měsíce. Možná to nevypadá tak razantně, ale většina obsahu už je nakoupena bez obalu. Naše skříň je bohužel dost hluboká, takže to chtělo vymyslet dobrý systém, jak mít přístup ke všemu potřebnému. Zorganizovala jsem si uspořádání dle četnosti používání, vepředu jsou potraviny, které používám téměř denně, uprostřed ty, které párkrát do měsíce a vzadu jsou zásoby, které vytahujeme, když přijde návštěva nebo velká mlsná
Věřím, že vhodná organizace potravin vede mimo jiné také k tomu, abyste nezapomínali jíst vše, co je uvnitř skříně, a zbytečně nemuseli vyhazovat prošlé zboží či řešit otravné mušky.