Redukování odpadu není vždy spojeno s duhovými květinami, růžovými slony a ušlapanou cestičkou. Někdy je doprovázeno tvrdými pády či drobnými zaškobrtnutími, kdy je třeba se zvednout, oklepat a zkusit to znova.
Já mám dneska další ze dnů, kdy se něco nepovedlo. Jelikož můj muž miluje gumové medvídky a já jimi taky nepohrdnu, chtěla jsem zkusit domácí verzi, bez cukrů, bez barviv a bez obalů (nebo alespoň s minimem).
Jenže mým problémem je, že si recept upravuji dle vlastních potřeb a ve finále dělám recept úplně jiný A má váha v chaosu statečně (ne)spolupracuje, když mi nechce naměřit správně 5 g….
První várka mi vůbec nedržela formu, do druhé dávky jsem rozmixovala trochu řepy, aby bylo “těsto” tužší, ale stejně to má do medvídků hooooodně daleko a jíst rukama se to rozhodně nedá.
Zkoušela jsem recept z Ekokozy. Máte nějaký osvědčený a vyzkoušený recept? Dají se udělat chutní gumoví medvídci z agaru? Slibuji, že tentokrát už budu spořádaná a dodržím gramáže
Take by mne to zajimalo, zkousela jsem nasledovny recept: 500 ml odstavnene stavy (pomeranc, jablko) a sacek agaru, postup podle navodu na agaru – agar rozmichat ve 100ml studene stavy, pridat pak ke zbytku stavy a privest k varu, nevarit, nasledne hned plnit do formicek a nechat chladit az 3 hodiny v lednici. Pomerne pekne to ztuhlo, ale neni to jako medvidci z obchodu, da se s nimi manipulovat, aniz by se rozpadli, ale v puse se rozpadaji a do sacku bych je taky nenasypala. Tak hledam tipy, jestli pridat jeste nejake sladidlo nebo jeste vice agaru? Budu take rada za tipy 🙂 Verca
Dobrý den.Nevim,jak to tady funguje a vím,že příspěvek není nejnovější,ale mám stejný problém…gumidci se v puse rozpadají. Poradil Vám někdo prosím? Moc děkuji. Lida
Dobrý den, co jsem se bavila s lidmi, je lepší místo agaru želatina. S agarem bohužel tip nemám 🙁 Ale sama už jsem víckrát nezkoušela, trošku mě to tenkrát naštvalo 🙂