Pokud člověk nesežene stáčený ocet (což se mi zatím nepovedlo) nebo si nevyrobí doma vlastní (na což jsem zatím neměla odvahu), myslím, že není až tak podstatný rozdíl mezi tím, jestli se koupí ocet v láhvi nebo hořčice ve skleničce. Nicméně Bea ve své knížce domácí hořčici zmínila a já ji chtěla vyzkoušet.
Vzhledem k tomu, že mám velice opakovanou zkušenost s nezdařilými prvními pokusy, začala jsem s opravdu malou testovací dávkou – a mé rozhodnutí se ukázalo jako správné.
Recept byl (upraven na čtvrtinu):
25 g hořčičného semínka
60 ml jablečného octa (5%, 10 ml naředěno vodou)
1 lžíce medu
špetka soli
A hořčice má teda fakt grády. Někomu, kdo je zvyklý na klasickou plnotučnou bych jí asi fakt nenabízela
Podělíte se o vaše zkušenosti s domácí hořčicí? Nebo osvědčenými recepty?
Zdravím, já letos narazila na pěkný sezónni tip na hořčici – z dýně hokkaido. Mám vyzkoušeno a můžu doporučit, výroba snadná a chuť zajímavá 🙂 http://megvkuchyni.cz/zavarovani/jemna-dynova-horcice/
Děkuji za zajímavý tip, s našimi zásobami dýně v lednici je to bezva nápad! 🙂