Co považuji na téhle době za geniální, je, že se lze spojit i s lidmi, se kterými nás dělí nejen kilometry, ale třeba i názorové přesvědčení, rodinné uspořádání anebo přírodní zdroje.
Dostala jsem hroznou chuť na rybízový koláč, ale rybíz k dispozici nikde nemám. Když jsem nakupovala ovoce a zeleninu ve svém oblíbeném krámku, měli tam vaničku rybízu s cenou 120 Kč za kilo. To mě chuť rychle přešla…
Věděli jste, že na Facebooku jsou regionální skupiny, ve kterých nabízí lidé přebytky ze svých zahrad? Já jo A tak jsem napsala a druhý den si jela pro krabičku rybízu, která zbyla jedné mamince právě z pečení koláče, a už ji neměla jak využít.
Recept jsem si poupravila od Kitchenette. Jen spodek se mi zas “povedl” tekutější, než mělo být, což na chuti neubralo, nicméně ubralo fotku s ukrojeným kouskem Zbytek rybízu padl na další domácí zmrzliny.
A mimochodem, veškeré suroviny na něj lze zase koupit bez obalu (nebo v papíru)