fbpx Skip to main content

Den devadesátý pátý – domácí kečup

Sešlo se nám doma nějak hodně (domácích) rajčat. Protože rajčata miluji a experimenty se zavařováním jsou teď u nás na denním pořádku, vrhla jsem se do tvorby domácího kečupu.

Recept jsem vykoukala na internetu následující:

KEČUP
2 kg rajčat (na čtvrtky)
250 g jablek (na čtvrtky)
150 – 200 g cukru (podle kyselosti rajčat)
2 dcl octa
1 lžíce soli (dávám mořskou)
6 hřebíčků
6 nového koření
3 bobkové listy
10 kuliček pepře
špetku skořice

Vše svařit 2 hodiny. Pak rozmixovat tyčovým (ponorným) mixérem a nebo v klasickém mixéru a potom přepasírovat přes sítko nebo ceďáček. Potom plním do skleniček a dám na 10 minut zavařit, aby se chytlo víčko. Je to daň za to, že neloupu jablka, rajčata dávám i s bubákem a je tam celé koření.

Ze 2 kg rajčat jsem udělala 3 lahve kečupu. Teplý chutnal dobře, tak věřím, že i po vychladnutí bude stát za to! A kromě domácího produktu jsme ušetřili světu tři sklenice s víčky, které doufám použijeme zase znova 🙂

Původní příspěvek zde:

Leave a Reply

%d bloggers like this: